nl / en

VOOR WIE?

De driedaagse richt zich op choreografen, dansdocenten en dansers die zowel als amateur of preprofessioneel aan de slag gaan met danscreaties.

 

CHOREOGRAFEN

Isabelle Beernaert – choreografie en compositie

Wat komt aan bod in deze workshop? 

  • Bewust worden van het thema dat in jou klaarstaat om vorm te krijgen.
  • Inspiratie verzamelen die voeding geeft aan jouw gekozen thema, in de vorm van teksten, gedichten, muziek, filmfragmenten, schilderkunst, fotografie, de natuur, media …
  • Een storyboard creëren.
  • Abstracte basiscomposities maken in de ruimte waardoor jouw thema tot leven kan komen.
  • Uitdrukking geven aan jouw thema via je lichaamstaal.
  • Vanuit intuïtief gedrag patronen, een ritme en bewegingen creëren die jouw thema aansturen.
  • Bewegingsfrases creëren via improvisatie vanuit jouw innerlijke intuïtie en behoefte, die het begin van jouw creatie tekent.
  • Een frame bepalen waar het begin, midden en einde een startpunt zijn voor je uiteindelijke korte of lange choreografie/creatie/concept.

Wie is Isabelle Beernaert?

Isabelle Beernaert (25-10-1973) is een Vlaamse choreografe, regisseur en scenograaf van moderne dans-theaterproducties.

Ze heeft een carrière opgebouwd als professionele danser, docente, coach en choreograaf – producent. Ze voltooide een professionele opleiding in Klassiek Ballet, diverse moderne en hedendaagse technieken en etnische danstechnieken, natuurlijke bewegingsmethodes, beeldende kunst en muziek. Daaraan het toevoegen van spirituele, holistische, eeuwenoude kennis en filosofieën van verschillende culturen.

Lees meer over Isabelle Beernaert.

Laura Vanhulle – Ontdek samen, begrijp samen, belichaam samen

Wat komt aan bod in deze workshop?

Hoe kan je een compositie maken op basis van partnering? Deze speelse partnering-workshop verkent de verbinding tussen lichaam en ruimte. Met behulp van een reeks opdrachten geïnspireerd op  somatische oefeningen, gevechtsporten en architectonische compositie verkennen de deelnemers de basisprincipes. Deelnemers worden aangemoedigd om: zintuiglijk bewustzijn te gebruiken, met compositie te werken, keuzes te maken, risico’s te nemen, zich authentiek uit te drukken en los te laten. Deze workshop is bedoeld voor bewegers die hun creatieve denken en bewegen willen uitbreiden. Elke dag wordt stap voor stap opgebouwd, het vertrouwen en plezier is de basis. De intensieve driedaagse ondersteunt de ontwikkeling van choreografische vaardigheden.

Wie is Laura Vanhulle?

De Belgisch geboren Laura Vanhulle verhuisde in 2006 naar het Verenigd Koninkrijk om haar BA(hons) diploma te behalen aan de Northern School of Contemporary Dance en werd geselecteerd voor een stage bij Ace Dance and Music, Shobana Jeyasingh (Counterpoint) en Motionhouse (The Voyage). Sindsdien heeft ze een succesvolle carrière opgebouwd en opgetreden voor diverse gezelschappen en choreografen, waaronder Ace Dance and Music, Gary Clark, Gustavo Oliveira, Rogue Play, South Paw dance Company, Mickael Marso Riviere, Oliver Robert Russell, Coda Dance Theatre, Keneish Dance Theatre, Sonia Sabri Company, Room2Manoeuvre, Autin Dance Theatre en James Wilton, met nationale en internationale tournees.

Lees meer over Laura Vanhulle.

Peter Kongs – choreograferen voor musicals en showdance

Wat komt aan bod in deze workshop?

Maak je dansvoorstellingen voor musicals of showdance, in welke aard dan ook? Drie dagen lang dompelt Peter Kongs je onder in de rijke traditie van de musical. Hoe begin je aan een choreografie? Hoe creëer je passenmateriaal voor je musical of showdans? Hoe verhoudt het bewegingsmateriaal zich tegenover de muziek? Hoe maak je groepsformaties en laat je formaties evolueren? Wat zijn logische en handige overgangen? Hij geeft je een palet aan choreografische systemen die je kan inzetten voor jouw creatie.

Dit en nog veel meer geeft Peter met veel toewijding mee om jou te helpen bij je creatieproces.

Wie is Peter Kongs

Peter Kongs begon zijn opleiding klassiek en modern ballet aan de Balletacademie van Brabant en bij Mudra in Brussel. Hij studeerde jazzdans bij o.a. Jac Delsing en later bij Steps 74th en David Howard Dance Center in New York. Hij danste bij Pro Arte Gymnastica, Broadway Dance ’87 en Dancin’ Hollywood in Tokyo (Japan) en deed mee in West Side Story van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij trad op in dansvideo’s, commercials, operettes, musicals en deed diverse TV-optredens. Nu is hij vakhoofd dans en stagebegeleider in de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel, geeft specifieke vakdidactiek musical-dans en is stagebegeleider in de educatieve master musical, de kunsthumaniora Brussel, de academie van Lebbeke en Studio Dansemble. Hij geeft ook bijscholingen en stages voor dansers en dansdocenten bij o.a  Fedes, Amsterdam Dance Center, KVT en OVSG. Verder werkt hij als choreograaf voor Broadway Dance Center Tokyo, Marisa Allen, Studio 100, VTM, VT4, Ketnet en anderen in programma’s zoals Let’s Dance en Tegen de sterren op.

 

PRAKTISCH

Wanneer? Zaterdag 9, zondag 10 en maandag 11 november 2024

Zaterdag van 14u tot 18u30

Zondag van 10u tot 17u

Maandag van 10u tot 17u

Waar?

Dansstudio Danspunt (Dok Noord, Sint-Salvatorstraat 18a, 9000 Gent)

Taal?  Nederlands of Engels afhankelijk van de inschrijvingen.

Prijs?

Danspunt hanteert het principe van Pay what you can. Je kiest zelf hoeveel je betaalt: de gesuggereerde bijdrage, het steuntarief of het reductietarief.

  • Steuntarief: 160 euro
    Hierdoor maak je het mee mogelijk dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen.
  • Suggestie: 140 euro
    Tarief voorgesteld door Danspunt.
  • Reductietarief: 120 euro
    Kies dit tarief als een lagere bijdrage jouw deelname gemakkelijker maakt.

‘In de kijker’ is een platform voor dansers, dansdocenten en makers om net dat ietsje meer te vertellen over hun werk. Ontdek de diversiteit van het danslandschap

en laat je inspireren!

Maakplaats in Gent biedt studioruimte, coaching, toonmomenten en zichtbaarheid voor choreografen, nieuwe makers en dansers. Danspunt maakt 7 op 7 plaats voor jouw danslaboratorium waar je kunt verdiepen, vernieuwen en presenteren.

Check Maakplaats