Anne-Lore geeft een interactieve lezing over de tools die zij inzet om in haar danswerkplaats een brede waaier aan persoonlijkheden aan te spreken. Ze laat je inzien hoe kleine en grote ingrepen een impact kunnen hebben op de toegankelijkheid van je dansles.
Van nature spreekt iedere docent een bepaald publiek aan, maar met een beetje inzicht in de leertheorie van Kolb en de meervoudige intelligentie van Gardner kan je op eenvoudige manier een groter waaier van persoonlijkheden aanspreken en blijven boeien om bij jou te blijven dansen. Daarnaast wordt ook gezocht naar antwoorden hoe je een meer divers publiek in je danspraktijk kan integreren, hoe je meer evenwicht kan vinden tussen jongens en meisjes en hoe je kan differentiëren zodanig dat ook mensen met een beperking geïntegreerd kunnen worden in je werking.
Anne-Lore Baeckeland is artistiek-educatief medewerker bij Danspunt. Na haar studies, ging ze aan de slag in de kunsteducatieve sector en werkte ze in tal van projecten van De Kopergietery, HETPALEIS, De Veerman, etc. Ze gaf 10 jaar dansles in het DKO en met het gezelschap Cacao Bleu vzw maakte ze voorstellingen, kortfilms en installaties. In Luik heeft ze een eigen danswerkplaats voor kinderen van 4 tot 88 jaar met danslessen waarin de ontwikkeling van de creativiteit van de dans voorop staat.