Hoofdmenu

AMANA DANCE THEATRE

Het Amana Dance Theatre is een artistiek buikdansgezelschap en -school met wortels in het theater. Ons werk is een bijzondere mix van artistieke gedrevenheid, politiek engagement en diep-menselijke betrokkenheid. Niet het evident entertainende karakter, maar wel de artistieke, culturele en vrouwelijke essentie van buikdans blijft ons prikkelen.

Vanuit onze thuishaven in Antwerpen produceren wij grote en kleine podiumvoorstellingen en buikdanssalons. Als gedreven pedagogen organiseren wij cursussen in Antwerpen en Turnhout.

Wij zijn graag geziene gasten voor workshops en voorstellingen bij allerhande organisatoren zoals culturele centra, scholen, socio-culturele verenigingen, woon- en zorgcentra, gevangenissen, vluchtelingencentra en psychiatrische ziekenhuizen.

Als één van de pioniers van de buikdanskunst in België kan het Amana Dance Theatre terugvallen op een rijke basis in diverse vormen van lichaamswerk, een voortdurende artistieke omkadering, en een gegronde en geïntegreerde kennis van (buik)danstechnieken, -stijlen en achtergronden.
In de loop der jaren traden wij ontelbare malen op in de meest diverse omstandigheden: tussen het publiek of op de scène, met improvisatie of choreografie, in binnen- en buitenland, voor een westers of oosters publiek.
Intussen ontwikkelde het Amana Dance Theatre een eigen buikdans-pedagogie die vrouwen van alle leeftijden, kleuren en maten uitnodigt om thuis te komen in hun lichaam en in deze dans.

Vandaag koesteren wij nog steeds een diepe liefde voor en een sterke band met Egypte, geboortegrond van oriëntaalse dans.

Bezielster van het Amana Dance Theatre is Vera Van den Berghe: actrice, danseres en pedagoge. Haar muzikaal gehoor en haar affiniteit met Egyptische soul brengen haar rechtstreeks naar het hart van de dans: de Nijl stroomt in haar bloed. De schoonheid en de innerlijke en spirituele rijkdom van de dans te mogen delen met publiek en leerlingen is haar passie.

Adres
Dassastraat 19 bus 8
2100
DEURNE (Antwerpen)
Regio: 
Dansgenre: 
Oriëntaalse dans
Contact
E-mail: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×