Hoofdmenu

Schouwburg Kortrijk

Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk
T. 056 23 98 55 (UiT in Kortrijk)
schouwburg@kortrijk.be
www.schouwburgkortrijk.be

Danspunt-abonnees betalen voor de dansvoorstellingen slechts het abo-tarief

Cultuurcentrum Kortrijk organiseert cultuurbeleving en -participatie door middel van een kwalitatieve artistieke podiumprogrammering en unieke projecten voor een zo breed mogelijk publiek in Kortrijk, Zuid West-Vlaanderen en de Eurometropool. De organisatie geldt als dé stedelijke expertisepool voor podiumactiviteiten in zaal of openlucht.

 

 

'Zaoum’ met Cindy Van Acker / Cie Greffe

De ‘Zaoum’ is een dichtvorm waarbij klank primeert op betekenis. Die lijn wordt doorgetrokken in de choreografie, waarin elke beweging wordt gereduceerd tot de beweging op zich.

Wanneer   Do 9/11/2017 om 20.15 uur (lees meer)

 

'A MON PÈRE, UNE DERNIÈRE DANSE ET UN PREMIER BAISER’ met RADHOUANE EL MEDDEB/LA COMPAGNIE DE SOI

In deze mysterieuze solo, met flarden van ‘The Goldberg Variatons’ en voor de rest stilte, wordt El Meddeb omgeven door een witte woestijn van gips, geconstrueerd door keramist Malek Gnawa. Te midden van de witte oneindigheid lijkt de choreograaf zich af te schermen van tijd en ontsnapt in bijna onzichtbare gebaren, stille woorden en gebeurtenissen die hij nog graag had willen delen.

Wanneer   Za 18/11/2017 om 20.15 uur (lees meer)

 

'To Come (Extended)’ met Mette Ingvartsen

‘To Come (Extended)’ onderzoekt de frictie van het seksuele in de private en publieke ruimte en daarmee onze seksuele identiteit.
Concreet laat Mette Ingvartsen vijftien performers in een staat van opwinding analyseren hoe het seksuele lichaam in contact met anderen werkt. Ze stelt de perceptie van het gemediatiseerde orgasme in vraag door extreem te vertragen en dan weer het ritme op te drijven.

Wanneer   Do 23/11/2017 om 20.15 uur (lees meer)

 

'Crowd’ met Gisèle Vienne

Met ‘Crowd’ analyseert Gisèle Vienne het fenomeen ‘geweld’ als onderdeel van onze samenleving, de uitdrukking ervan en hoe we er als gemeenschap kunnen mee omgaan (of niet). In de context van een party op elektronische muziek voeren 15 dansers, met glanzende lichamen en schokkerige bewegingen een unieke theatrale choreografie op. Intense muziek en opgewondenheid creëren verleiding en een emotionele rollercoaster

Wanneer   Za 25/11/2017 om 19.30 uur (lees meer)

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×