Hoofdmenu

Eigendraads. De kracht van inclusieve dans.

Op 4/11 lanceerde Danspunt haar nieuwe publicatie 'Eigendraads. De kracht van inclusieve dans.'.

Danspunt wil met deze uitgave de rijke wereld van inclusieve dans opentrekken. We delen ervaringen met je, geven praktische tips en tricks en reiken handvaten voor iedereen die een werking met mensen zonder en met beperking wil uitbouwen, maar er (nog) niet goed aan durft te beginnen. Verwacht geen stappenplan met garantie op succes. Deze uitgave is een pleidooi voor een blijvend zoekproces. Die onderzoekende houding is juist de kracht van inclusieve dans. Dankzij het werkproces van mensen met verschillende achtergronden blijft de standaard achterwege, en ontdek je wat dans is of word je gedwongen om je zekerheden in vraag te stellen.

Deze bundel zet je op weg, met concrete praktijken en voorbeelden. Niet meer en niet minder. We richten ons hierbij vooral naar dansmakers en docenten en leggen je uit hoe je je danstaal kan verrijken door inclusieve dans toe te laten.

Lanceringsprijs is 10 euro. Meer info en bestellen via info@danspunt.be.

Deze publicatie kwam tot stand in samenwerking met Platform-K, Demos en de dansopleiding van het Conservatorium AP Antwerpen.

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×