Hoofdmenu

Traject choreografie: Module 'Makers ontmoeten'

'Makers ontmoeten' is één van de drie modules van Traject Choreografie, maar je kan je hiervoor ook apart inschrijven.

Tijdens 'Makers ontmoeten'  krijgen we enkele choreografen op bezoek die elk vanuit hun eigen werk hun visie op maken delen.
Hun voorbeeld geeft je gaandeweg inzicht in waarmee je zelf affiniteit hebt. Hoe werk jij het liefst? Waar haal jij je mosterd? Waar komt jouw materiaal vandaan en met wie werk je het best?
Zo krijgen we een inkijk in de methodiek, aanpak en ervaring van diverse artiesten. Hoe komt elke specifieke artiest tot bewegingsmateriaal? Van waaruit maken zij hun compositorische keuzes? En hoe ga je zelf aan de slag met deze informatie?

Verder besteden we veel aandacht aan communicatieve skills. Hoe krijg je duidelijkheid in wat je wil, voor jezelf én voor anderen? Doorheen oefeningen en opdrachten krijg je handvaten aangereikt om je ideeën helder met je dansers te delen.

Makers op bezoek:

  • TED STOFFER (1970 USA) is actief als choreograaf, performer en docent. Hij choreografeerde producties voor Aphasia Dance Co, die hij oprichtte in 1997, en voor talloze andere zoals les Ballets C de la B, Arne Sierens en Luc Perceval (BEL), Norrdans (SWE), Ballet Roto (DOM), Hochschule für Musik und Tanz (Keulen en Frankfurt, DEU). Zijn werk bevat zowel interactieve performance installaties, abstracte dans en performance als danstheater en musical. Hij was artiest in resicence bij The Place (GBR). Hij ontving een Jerwood Award for Young Choreographers (GBR) en de Argos Critics Aword op het Brighton Festival in 2008 (GBR). Sinds 2002 was hij mentor voor professionele dansers en choreografen in workshops en lessen voor internationale danscompagnies en festivals, zoals Rosas, Utima Vez, Sasha Waltz and Guests, Charleroi Danses, DV8, O Vertigo, Carte Blanche, Ballet de Marseilles, Impuls Tanz and La Biennale di Venezia.
     
  • BEN BENAOUISSE (1971 BEL) is danser, performer, beeldende kunstenaar… en vooral onder geen van bovenstaande disciplines ‘sluitend’ onder te brengen. Hij legde een atypisch parcours af, waarbij hij zonder enige academische bagage diverse media exploreerde. Ben Benaouisse reist in de maatschappij en doorheen de kunst met een alerte geest en een scherpe blik. Als autodidact debuteerde hij als danser en evolueerde naar de beeldende kunst. Hij ontwikkelt een artistiek oeuvre dat vertrekt van het principe van de toe-eigeningen en zoekt voortdurend een houding t.o.v. van het ‘hier en nu’. Indien hij nog podiumprojecten op touw zet, leunt het visuele aspect meer aan bij beeldende kunst dan bij theater of dans. Geen medium of drager laat Benaouisse onderkend; tevens voert hij performances uit waarbij hij het democratische podium van de straat en de directe confrontatie met de toeschouwer niet schuwt. Als kunstenaar recycleert en herbevrucht hij materialen of denkwijzen en buigt zich over kunsthistorische evoluties en sociale situaties. Hij test het vermogen van de kunst in deze tijd en onderzoekt de rol ervan in onze samenleving. Zijn conceptuele interesse vindt een evenwicht in de verwondering en het plezier dat het maken van iets met zich meebrengt.
     
  • BAUKE LIEVENS (1985 BEL) en ALEXANDER VANTOURNHOUT (1989 BEL) maakten samen de voorstelling ‘Aneckxander’ en werden in 2014 laureaat van CircusNext, een prestigieus Europees platform voor jong circustalent. ‘Aneckxander’ is een solo in minimale setting voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objecten en drie variaties op een stukje pianomuziek van Arvo Pärt. Balancerend op de fijne grens tussen tragedie en komisch effect, ontstaat een rauw zelfportret waarin het lichaam zich blootstelt en tegelijkertijd tracht te ontsnappen aan de blik van hen die kijken. Alexander Vantournhout volgde een opleiding aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque (ESAC) in Brussel en later aan P.A.R.T.S., de gerenommeerde dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker. Bauke Lievens werkt als dramaturge voor diverse circus-, dans- en theatergezelschappen.

 

 

Wegbeschrijving? Klik hier.

Datum:
zaterdag, 3 maart, 2018 tot zondag, 18 maart, 2018
Wanneer:
Module 2 vindt plaats op zaterdag 3 & zondag 4 maart 2018 en zaterdag 17 & zondag 18 maart 2018, telkens van 10 tot 17 uur.
Locatie:
Troubleyn / Fabre
Straat:
Pastorijstraat
Huisnummer:
23
Postcode:
2060
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
170 euro
Contactgegevens:

Inschrijven kan via inschrijven@danspunt.be

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×