Hoofdmenu

Jouw activiteit in de agenda?

Danspunt en UiTinVlaanderen

Het volledige dansaanbod in Vlaanderen in één enkel overzicht: het was totnogtoe een verre droom. Samen met de UiTinVlaanderen proberen we dit op onze Danspuntwebsite te verwezenlijken.

De dansagenda op onze site geeft je vanaf nu een overzicht van alles wat er op het vlak van dans in Vlaanderen en Brussel te beleven is.

De Dansagenda op deze site bestaat uit drie agenda's (3 tabs):

  • Wil je weten wat Danspunt organiseert? Klik dan op de tab 'Dansagenda'
  • Heb je liever een overzicht van de activiteiten van onze leden? Klik dan op de tab 'DP-leden'
  • Of wil je het volledige dansaanbod in Vlaanderen en Brussel kennen? Klik dan op de tab 'Meer dans'

De UiTdatabank de enige bron van informatie waaruit Danspunt put om de activiteitenagenda's samen te stellen. Hou hier zeker rekening mee en geef je dansactiviteiten in via www.UiTdatabank.be. Je activiteit zal na correcte invoer automatisch worden gepubliceerd op tal van kanalen: UiTinVlaanderen.be, www.danspunt.be, ... en op heel wat andere online en gedrukte agenda’s (overzicht publicatiekanalen). Geef dus één keer je activiteit in en zie ze op verschillende plaatsen verschijnen!

 

Het is belangrijk dat je de invoerrichtlijnen goed naleeft. Zo niet komt je activiteit niet in de DP-ledenagenda op www.danspunt.be terecht. Vooral het toevoegen van de Danspunt-label aan je activiteit is erg belangrijk (zie handleiding hieronder).

 

Het is belangrijk dat je onderstaande invoerrichtlijnen goed naleeft. Zo niet komt je activiteit niet in de agenda op www.danspunt.be terecht. Vooral het toevoegen van de Danspunt-tag aan je activiteit is erg belangrijk (zie verder).

 

Hoe je activiteit invoeren in de UiTdatabank?

Surf naar www.UiTdatabank.be en meld je aan. Je kan via het tabblad ‘Item Invoeren’ meteen aan de slag.

1.  Enkele tips vooraf

Maak voor elke activiteit een nieuw item aan. Geïnteresseerden kunnen zo gemakkelijker je activiteiten terugvinden.
Je voert je activiteit best zo lang mogelijk op voorhand in. Als je nog niet alle details weet kan je die later steeds aanvullen.
De invoer gebeurt in twee stappen. Eerst vul je de verplichte velden in en sla je deze op, vervolgens kan je de velden invullen die niet verplicht zijn. Ten slotte kan je ook nog een facebook-event koppelen of aanmaken.

2.  Titel van je activiteit

Geef hier de titel van je activiteit in. Vb. Argentijnse Tango. In de titel kan je best niet vermelden dat het om een dansvoorstelling, workshop of cursus gaat. Dit kan je verderop aanduiden en zal sowieso duidelijk zijn op de Danspunt- en andere agenda’s.

3.  Waar

Selecteer je locatie uit de lijst door enkele letters te typen en dan je selectie te maken. als je ze niet terugvindt kan je gewoon de adresgegevens invullen. Opgelet: als je activiteit een uitstap, tocht of wandeling is, voer dan het vertrekpunt in.

4.  Wat

Je kiest het type dat het best bij je activiteit past. Afhankelijk van het type dat je kiest, kan je nog een subcategorie aanduiden.

5.  Wanneer

Geef de datum en het start- en einduur in. Als je niet weet hoe lang je activiteit duurt kan je het einduur openlaten. Je kan ook meerdere data of periodes ingeven.

6.  Website, telefoon of email

Geef de contactgegevens in waarop mensen terecht kunnen voor meer info.

7.  Leeftijd

Duid bijv. zeker aan als het een activiteit is voor kinderen is, dan verschijnt ze automatisch op UiTmetVlieg.be.

8.  Korte beschrijving

De korte beschrijving is een wervende tekst van maximum 400 tekens.
Alle verplichte velden zijn nu ingevuld. Sla op en ga door om meer informatie over je activiteit mee te geven (prijs, ticketinfo, foto, ...).

9.  Link naar tickets

Als je gebruik maakt van een online ticketingsysteem kan je hier de URL invullen waarop er tickets kunnen worden gekocht voor deze activiteit.

10.  Organisator

Vul hier de naam van je organisatie in. Als je organisatie in het systeem zit verschijnt ze automatisch nadat je enkele letters hebt getypt.

11.  Prijs

Duid aan of je activiteit al dan niet gratis is. Zo neen geef je de richtprijs (laagste toegangsprijs zonder speciale kortingen). Info over kortingen en dergelijke kan je kwijt in het veld ‘extra prijsinformatie’.

12.  Afbeelding

Voeg zeker een afbeelding toe. Dat is goed voor de zichtbaarheid van je activiteit op websites.

13.  Uitvoerder

Hier kan je de uitvoerders en/of artiesten invullen. Je kan indien gewenst een rol meegeven.

14. Labels (trefwoorden)

Hier kan je extra trefwoorden toevoegen om de vindbaarheid van je activiteit te verhogen. Om in de Danspuntagenda te verschijnen dien je hier de tag ‘Danspunt’ toe te voegen. Typ de eerste letters, de tag zal vanzelf verschijnen.

15.  Toegangsvoorwaarden

Je kan de opties ‘enkel voor leden’ en ‘alleen op afspraak’ beter niet aanduiden. Je activiteit zal dan niet verschijnen op UiTinVlaanderen, de Danspuntwebsite en andere publiekskanalen. De activiteit wordt dan immers gezien als een besloten aanbod.

Na het opslaan van je activiteit kan je onder het tabblad ‘Mijn Items’ alle door jou ingevoerde activiteiten terugvinden. Erg handig als je nog aanpassingen wil maken. Is je activiteit bijvoorbeeld volzet? Zet dit dan bij in de titel.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om de UiTdatabank te contacteren via vragen@uitdatabank.be.

Uitgebreide handleiding voor het invoeren in de UiTdatabank: klik hier

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×