Hoofdmenu

Internationale werking

Zuid-Afrika

Op vraag van de Vlaamse Overheid ontwikkelde Danspunt van 2007-2009 in Zuid-Afrika diverse ondersteuningsinitiatieven & dansprojecten, in samenwerking met Ipelegeng Community Centre (Soweto) , BAT Centre (Durban) & Zolani Centre Nyanga (Capa Town).

In dat kader werden regelmatig docenten uit Vlaanderen naar Zuid-Afrika gezonden, om daar workshops in drie dansgenres te geven. Maar ook Zuid-Afrikaanse docenten kwamen naar Vlaanderen.

 

Body Dynamics

Internationaal dansfestival

Body Dynamics is een grensoverschrijdend dansfestival (B-Nl) waarin professionele dansers, choreografen en de top van de amateurdansers elkaar ontmoeten. ‘Body Dynamics’ wil op die manier het beste op amateurdansgebied laten zien én ervoor zorgen dat de kwaliteit van dansproducties met amateurs steeds beter wordt.

Body Dynamics is een initiatief van Danspunt en haar Nederlandse collega-organisaties Danspunt Brabant en huis voor de Kunsten Limburg. Het vindt jaarlijks plaats, afwisselend in Nederland en Vlaanderen.

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×