Hoofdmenu

Inclusieve dansworkshop voor docenten

Ben je een gepassioneerde lesgever en wil je die passie ook doorgeven aan nieuwe doelgroepen zoals mensen met een beperking? Weet je niet precies hoe en steken dezelfde twijfels en vragen steeds de kop op? Dan ben je bij deze vorming aan het juiste adres.

Mensen met een beperking brengen vaak een nieuwe dosis inspiratie binnen in je dansles. Denk maar aan de ongeremde spontaniteit en fantasie van dansers met Down Syndroom. Of het bijna-grafisch ruimtegebruik van een danser in een rolstoel. 
Je les voor hen opentrekken begint met een open en nieuwsgierige houding, maar het vergt uiteraard ook enige knowhow en vertrouwdheid.

In deze workshop reiken we enkele tools aan om je dansles inclusief te maken.

  • Wat is een inclusieve mindset?
  • Hoe beïnvloedt dit jouw visie op dans?
  • Welke drempels bestaan er en hoe kan je die wegwerken?
  • Maar ook, hoe hou je het niveau uitdagend voor iedereen?
  • Deze en andere vragen worden in deze workshop beantwoord.

 

De tweedelige workshop bestaat enerzijds uit een praktisch deel waarin de deelnemers proeven van een inclusieve dansles. Deze vindt plaats in samenwerking met dansers van danswerkplek voor personen met een beperking Platform-K . Het tweede deel bestaat uit reflectie en uitwisseling. Er wordt ruimte gegeven voor vragen en we gaan dieper in op praktische obstakels/drempels. Hiervoor vragen we je je bedenkingen, vragen, tips, etc. vooraf door te mailen. (inschrijven@danspunt.be)

De workshop wordt gegeven door Frauke Seynnaeve, dansmedewerker en vast docente van Platform-K. Ze schreef mee aan de methodiekenbundel “Eigendraads”, die verkrijgbaar zal zijn tijdens de workshop.

Interesse in meer? Dan is de publicatie 'Eigendraads. De kracht van inclusieve dans' iets voor jou!

Een samenwerking tussen Danspunt en Platform-K.
 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Datum:
zaterdag, 16 juni, 2018
Wanneer:
van 13.30 tot 17.30 uur
Locatie:
’t Werkhuys
Straat:
Zegelstraat
Huisnummer:
13
Postcode:
2140
Gemeente:
Antwerpen (Borgerhout)
Land:
België
Prijs:
25 euro
Prijs leden:
20 euro
Contactgegevens:

Inschrijven kan via inschrijven@danspunt.be.

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×