Hoofdmenu

Dance, dance, otherwise we're lost!

Dance, dance, otherwise we’re lost

Leerlingen van IVIO Binnenhof en MUDA slaan de handen (en voeten) in elkaar

 

Op 29 maart brengen Danspunt, Platform-K, IVIO Binnenhof en MUDA Atheneum voor Podiumkunsten de dansvoorstelling ‘Dance, dance, otherwise we’re lost’ in Cultuurcentrum Evergem-Stroming. ‘Dance, dance, otherwise we’re lost' is het resultaat van een hedendaags danstraject met dansers van MUDA en jongeren met een beperking uit IVIO Binnenhof. Soms zacht en zoekend, dan eens bruut en direct. Een niet-alledaagse ontmoeting met uitwisseling en nieuwe inspiratie tot gevolg.

 

Vol verwondering op zoek naar datgene wat ons verbindt  

Choreografe Yentl de Werdt kiest ervoor om de voorstelling te laten groeien vanuit de eigen creatieve inbreng van elke danser. Door middel van improvisatie ontwikkelt elk individu zijn of haar eigen bewegingstaal. Daarnaast gaan de dansers ook op zoek naar een gezamenlijke taal, naar wat alle mensen verbindt in hun verscheidenheid. Op het podium staan 16 dansers. Een grote groep, die toch samenhang en verbondenheid toont.

Twee live muzikanten begeleiden de voorstelling. De muziek inspireert de dans en de dans de muziek. De muziek vormt ook een structuur en wordt door elke danser op hun eigen manier geïnterpreteerd. 

 

Creatietraject

Van oktober t.e.m. december 2016 werkten Yentl de Werdt en Frauke Seynnaeve, artistiek medewerker bij Platform-K, wekelijks in BUSO-School IVIO Binnenhof. De leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van hedendaagse dans. In januari 2017 startte het creatietraject en vergezelden 8 leerlingen van MUDA de groep. Via begeleide improvisatie gingen de dansers op zoek naar hoe ze de eigenheid in hun lichaam tot uitdrukking kunnen brengen in dans. De focus lag op uitwisseling en co-creatie. Twee strikt gescheiden werelden werden opengebroken en samengebracht.

 

Organisatie

Op initiatief van Danspunt en Platform-K. In samenwerking met choreografe Yentl de Werdt, IVIO Binnenhof en MUDA Atheneum voor Podiumkunsten. Met medewerking van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

-       EINDE PERSBERICHT –

Voor meer info – beeldmateriaal – vrijkaarten

Elien Lefevere

Communicatiemedewerker Danspunt

09 269 45 32

elien@danspunt.be

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×