Hoofdmenu

Spotlight Fever!

Belichting voor beginners

Met Paul Bruyndonckx

Belichting is ontzettend belangrijk voor een podiumperformance. Het bepaalt welke sferen je oproept en wat (on)zichtbaar wordt voor het publiek. Net zoals kostuum en decor, geeft een passende belichting meer karakter aan je choreografie.

Na afloop van deze dag kan je een eenvoudig lichtplan ontwerpen voor een dansproductie en praten met de techniekers over lichtstanden.
Verder leer je licht van bij aanvang in je dansproductie te integreren of je erdoor te laten inspireren.

Theorie en praktijk gaan hand in hand. Je krijgt een basisinzicht in licht door te kijken en te doen.
We doorlopen de verschillende soorten lichtbronnen en laten zien wat kleur kan betekenen. We proberen verschillende lichtstanden uit en maken ze inzichtelijk.

Speciaal voor deze cursus beschikken we over een ‘levende’ scène dankzij de dansers van de Lierse Academie. We maken proefopstellingen en experimenteren met het effect van licht op dansende lichamen. Een praktische toolbox om te leren spelen met licht. Niet te missen!

 

Deze cursus is bedoeld voor dansdocenten en ondersteunende medewerkers verbonden aan een dansschool- of dansgroep. Je hebt geen technische bagage nodig. Stap voor stap loodsen we je door technische termen heen. Je leert met licht omgaan zoals een choreograaf omgaat met een dansend lichaam.

Paul Bruyndonckx is vaste technieker bij Academie Lier, o.a. voor belichting van voorstellingen. Verder is hij er ook docent audiovisuele en muzische vorming.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

 

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

 

 

Datum:
zondag, 3 april, 2016
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Academie Lier
Straat:
Gasthuisvest
Huisnummer:
50
Postcode:
2500
Gemeente:
Lier
Land:
België
Prijs:
basis 35 euro / abonnee 25 euro / reductie (met bewijs) 20 euro
Contactgegevens:

Inschrijven kan via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 21 maart 2016 met code V16/08.

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×