Hoofdmenu

Focus op teasers

Gezelschappen zijn steeds op zoek naar originele manieren om hun stuk te promoten. Met de opgang van de sociale media heeft digitale communicatie een enorme impact gekregen. Op Facebook en Instagram bulkt het van de filmpjes, jammer genoeg niet altijd van goede kwaliteit.

In deze workshop helpen we mensen op weg om het medium film te gebruiken in hun promotiecampagne. Een goede teaser kan een idee van de sfeer geven, een publiek prikkelen en doen verlangen naar meer. In deze tweedaagse workshop gaan we samen op zoek: hoe maak je een teaser en wat is goede beeldtaal? In de eerste les wordt er een deel theorie gegeven. We onderzoeken welke beelden goed bij elkaar passen, welke soort beelden er bestaan en wat het verschil is tussen een teaser en een trailer. Tijdens het tweede deel van deze les filmen we samen enkele beelden om daarna in de tweede les in groepjes van twee een teaser te maken.

Op het einde van deze les worden de afgewerkte teasers samen geëvalueerd en bespreken we wat er wel of niet werkt.

 

Voor wie?

Voor iedereen! Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.  Deelnemers worden wel gevraagd om hun eigen laptop mee te brengen.

 

Lesgevers

Oleg Danilov studeerde Fotografie in Sint-Petersburg en Film en Televisie in Hogeschool Sint-Lukas, Brussel.

Gilles Le Roy studeerde aan diezelfde school, maar vond al snel zijn passie voor theater. Hij ging aan de slag bij Ensemble Leporello en toerde rond met de voorstelling ‘Het Laatste Feest’.

Al tijdens hun studiejaren realiseerden ze kortfilms en promofilms voor o.a. Muntpunt, Ensemble Leporello en maakten ze trailers/teasers voor (theater)voorstellingen.

 

Een samenwerking tussen Danspunt, OPENDOEK en Wisper.

Datum:
zaterdag, 23 september, 2017 tot zondag, 24 september, 2017
Wanneer:
Zaterdag 23 en zondag 24 september van 10 uur tot 17 uur
Locatie:
OPENDOEK, Zaal Zirkus
Straat:
Zirkstraat
Huisnummer:
36
Postcode:
2000
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
70 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be.

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)